Wednesday, February 15, 2012

Ya Allah...aku jatuh CINTA!!!!

Bismillahirrahmanirrahim.....

Assalamualaikum semua~

Sudah sekian lama aku tidak m'jengah blog ini.Sempat singgah2 jer kat blog kwn2 yg lain.Byk bnda nk update,byk yg nak d'ceritakan,byk yg nak d'kongsikan sebenarnya....Tapi,penyakit MALAS melanda diriku..Hmmm...adakah semuanyanya msh berada di mindaku?Now,TAHNIAH buat diri sendiri kerana telah berjaya merajinkan diri m'update blog.So,kena bagi hadiah utk diri sendiri.Eskrem Mcd yg sehengget tu satu!:)

Malam ini,alhamdulillah.D'izinkan dan d'bukakan pintu hatiku utk m'hadiri Forum "Aku Jatuh Cinta" anjuran Persatuan Mahasiswa Islam MSU.Panelnya : ustaz Hasrizal (penulis buku Aku Terima Nikahnya) dan Ustaz Halim Din.OOhh...lihat saja pada tajuknya,maka hati sudah berbunga2.Rama2 terbang ke sana ke mari seperti di dalam taman bunga yg indah.(ni ayat utk orang yg tgh hangat bercinta jer)Alhamdulillah sekali lagi.Byk ilmu yg d'terima.Kadang2 kata2 itu seakan2 terkena pada batang hidung sendiri.Adakah aku begitu mngejar cinta manusia hinggakan aku terleka utk mngejar cinta ilahi yg hakiki."Sekali bercinta,biar smpai ke syurga"-Ustaz Hasrizal :)


Tadi,dalam hall 512.Tiba2 berdebar2 perasaanku.Seluruh badan terasa sejuk.Entah kenapa.Haishhh....Malu berperasaan begini.Malu dgn diri sendiri.Yg penting 500 orang respondent harus d'kejar dalam masa 2 minggu.Kalau tidak,AWAS nasib researchku nanti :(

Besok,16 Feb 2012-5th Clinico Pathological Conference.First time dpt jadi Exco protokol,excited ker?haha!Harap semua berjalan dgn lancar dan akan mendapat sambutan yang hangat dari semua IMS students..Ya Allah,bantulah kami.Permudahkanlah urusan kami.Ameen...

Hmm...berfikir sejenak.Sungguh!!!!Hati ini sukar utk melupakanmu.Ya Allah..Ya Allah..Ya Allah.Kuatkanlah hatiku.Ampunilah aku.....Tadi dpt risalah ilmuan "Love is in the air" dari PMI.Just nak share dgn sahabat2 semua.Mungkin sebelum2 ni dah pernah terbaca kat buku ataupun internet.Ni antara CARA2 UNTUK PENDAMKAN CINTA sekiranya belum bersedia.Yup,aku HARUS berbuat demikian.Ok :)


1.Cubalah utk menghindari bertemu dengan seseorang yang kita suka.(kalau nampak kena menyorok belakang kawan taw!;p)
2.Sibukkan diri dgn aktiviti2 yg mndatangkan manfaat seperti beriadah,membaca dan beramal soleh.(Anak muda yg banyak masa lapang akn dibunuh oleh masa lapangnya-Ustaz Hasrizal)
3.Hapuskan memori tentang seseorang yg kita suka dan isikannya dgn memikirkan harapan dan pengorbanan ibu dan ayah serta banyak berfikir tentang kebesaran ciptaan Allah.
4.Banyakkan berpuasa,membaca dan menghayati Al-Quran,buku-buku ilmiah dan majlis ilmu.
5.BERDOA kepada Allah supaya d'jodohkan dgn si dia kerana jodoh pertemuan di tangan Allah.


DAN

LUAHKAN jika bersedia,dengan cara :

1.Meluahkan hasrat utk berkahwin kepada ibu dan ayah.
2.Hantar rombongan meminang.(bukan dgn bg lagu "ku pinang kau dgn bismillah ;p)
3.Kahwin!

Ok.ok.Cukup.Ini akibatnya bila baru balik dari Forum "Aku Jatuh Cinta".Semua pasal cinta.Oklah,setakat ini sajalah.Hingga berjumpa di kemudian hari.Nanti x bgn besok pagi,x pasal2 kena marah dgn project director.7.30am +.+"


"Setiap kejadian di dunia diciptakan berpasang-pasangan baginya..Supaya ia saling lengkap melengkapi dan sebagai kehebatan Allah S.W.T-Ustaz Herzali ;)"


2 comments:

  1. Assalamualaikum,

    Tahniah sebab lama tak update blog!! XD

    ReplyDelete
  2. tq tini share the info..=)
    suke suke...

    ReplyDelete