Saturday, December 25, 2010

Rindu Bdk Kecik!!!!

Pembuli no 1 mngalahkan aku

Baru beberapa bulan time nie


Mau blajar mngaji!!!Bagus2


Bab posing no 1 :)


Pengubat duka dan lara ku



Mood Cik Epal Hijau : Dlm keadaan stress2 nie,seyesly mau balik umah.HUhuhu..miss my mak abah (w'pn last week da jmpa),miss dis bdk kecik!!!Rndu nk kna buli dgn dia lg..."jd lembu" tunggangan dia..OOOooohh....huhuhu T_T


P/s : ini lah akibatnya bila midsem da dkt,otak mcm msh kosong.Keja bnyak mau buat.Ya ALLAH,berikanlah aku kekuatan.Jelez tgk org lain ble blik umah!!!!!!

Friday, December 24, 2010

Ya ALLAH,mereka m'hina agamaku...

Ya ALLAH,b'degup kencang dan t'ketar-ketar tanganku menahan amarah tatkala aku m'lihat page I'm proud to be Muslim dan I am proud to be Muslim.(actually,bnyk lg page2 yg m'hina Islam,cma kita yg x sedar).Page2 ini telah m'hina agama suci kita.Namanya sudah chantek,I'm proud To Be Muslim(senang bg org kafir m'perdaya umat2 islam),tp bila d'lihat post2 d'wall dan photo2nya,mngucap panjang aku......

Mungkin ada yg sudah tahu sebelum ini,tp bg mereka yg blm tahu dah tlh T'LIKE,silalah "UNLIKE" balik,Sanggupkah kita m'lihat agama suci kita d'hina sebegini rupa,Nabi Muhammad kita d'maki dgn pelbagai perkataan2 kesat.Astaghfirullahal'azim....Smoga mereka yg m'hina Islam ini d'beri balasan selayaknya dri ALLAH S.W.T

Apa yg aku tahu,page ini m'rupakan dakyah kafir yg cuba mngelirukan kita.Sebenarnya admin page ini adalah org kafir.Sila sebarkan kpd rakan2 yg lain DENGAN SEGERA!!!!!!(comment yg aku bc d'gambar).

P/s : Slps nie,sblm anda "like" mana2 page d'fb,sila lihat photos n wall postnya t'lebih dahulu.(peringatan utk diri sndri jg)

Pemilik Cintaku Setelah ALLAH Dan Rasul...

Status aku,"Pemilik Cintaku Setelah ALLAH Dan Rasul" telah m'cetuskan kontroversi mlm td.Kakak aku n beberapa org kwn2ku t'libat.Adehh...smua sibuk mau tau siapa pemilik cintaku yg sebenarnya.Hahaha...Seyesly aku ckp,mmg mereka akn t'kezut !!!!Tambah2 kakak aku.

my kakak said : "budak teciit nie goreng telor pn x masak lg,mana leyh kawen.X luluih kt dapoqq"

Mak aiii!!!!agk kejam arr satement d'situ.hahaha...aku pndai msk ok!pndai msk air,msk maggi.Ok la 2.hihihi...x mati la bakal suami aku kalo makan maggi hari2,cuma lari jer..Dulu2,msa sek men,klo mak aku bising2 srh blajar msk,cmnie jwpnnya,"xpa mak,kakak mau kawen dgn org yg pandai masak,senang sket"Tp,itu dulu la,time budak2 agi.Pikir nk senang jer.SEKARANG,mstlah kena belajar msk.Sapa x pndai msk,x boleh kawen..hehehe

B'balik psal status aku,x smua yg mnentang aku,ada gk yg backup aku..

k.aireen said : "eh...itu dulu,sekarang tiap kali p giant,dia mst beli lauk,nk mask"

Hmm...makaceh k.aireen (my ex-rumate) krn m'backupku.Actually,aku xda la pndai msk pn.Msk org bujang reti arr.Cuti ari 2 blajar xdan hbs lg,dah kna blik snie.Kalo korang mnta nasi beriyani,jwpnnya "MEMANG TAK" la kn?hihihi..lain2 boleh.Apa pn,usaha tangga kejayaan!!!mari terus blajar m'masak.X rugi pn ;))

B'balik kpd "Pemilik Cintaku Setelah ALLAH dan Rasul",sebenarnya,ia adalah sebuah buku.Karya Fatimah Syarha Mohd Nordin,wife Dr.Farhan Hadi.Xda kena mngena dgn my life now.Tp future,mstlah ada!!!!Insya'allah.Semuanya adalah ketentetuan ilahi.

Buku ini adalah " bingkisan Qa'niah buat suaminya,Dr,Muslih yg dlm Denyut Kasih Medik 2.Mmg best!!!Maybe ada yg pernah baca kot sblm nie sbb buku nie da lama(2009).Baru t'buka hati nk beli.Dalamnya bnyak nasihat dan motivasi utk m'jd suami yg soleh dan isteri yg solehah.Smuanya kisah hidup Dr.Muslih dan Qa'niah.Alangkah bahagianya jika.............................(sila sambung sendiri)

First sekali aku buka buku ini,aku t'tarik dgn bait2 ini...

"Kalau suka,jumpalah ibu bapa.Sayangnya,tiada yg berani,tanda x b'sedia.
Kalau x sedia,kenapa nk b'cinta?Bukankah itu pintu zina semata2?Nauzubillah."

P/s :Kejarlah cintaNYA sblm mngejar cinta manusia.Bt masa sekarang,kan ku cuba mngejar cinta kepadaNYA dahulu.Insya'allah,kalo dah jodoh,x kan k'mana...Smoga jodohku dr kalangan org yg baik2.Aminn.....

"Dan wanita-wanita yg baik adalah untuk laki-laki yg baik,dan laki-laki yg baik adalah untuk wanita-wanita yg baik pula.(Surah An-Nur 24: 26)

Tuesday, December 21, 2010

ALLAH S.W.T Bersamaku.....




Yg dicintakan pergi...yg didambakan hilang....hidupkan terus berjalan...meski penuh dengan tangisan...Kau Yg Maha Pengasih...Kau Yg Maha Penyayang......



Ya ALLAH Ya Tuhanku,ampunilah segala dosaku.........

Monday, December 6, 2010

Resah & Gelisah.....

Assalamualaikum smua..hmm,tgk title pn da nmpak mcm jiwa kacau dah kn?Adehh..Apapn,sblm 2,aku nk ucap Salm Maal Hijrah 1432.Smoga kita dpt m'jd hamba ALLAH yg taat akn perintahNYA ;)

Berbalik pd title d'ats.Huhuhu...mau nanges!!!!Macam2 dah jd....Slps aku pndah ke umah baru, duit aku selalu jer hlng.Tataw kenapa.Ada toyol "BERKEPALA HITAM DAN MENYERUPAI MANUSIA" kowt.Setakat nie,hmpir RM400+++ arr duit aku da hlng.Saperlah yg amek duit aku nieyh..X berkat hdup taw x.Duit2 tue t'masuk duit dlm dompet,duit aku smbunyi dlm almari n duit tabung aku..Huhuhu..sungguh bijak si toyol ini.Maybe sometimes,aku cuai!!!!Tp,klo dah dm tabung pn hlng,aku mmg x bleh tahan arr..Tabung aku b'kunci kott (tp salah aku gak,kunci p ltk b'dekatan dgn tabung,adoyaiiiii).Kadang2 aku t'pikir,knpa la nk amek hak org lain?x takot dosa k?Hmm....Bdk2 umah aku slalu gk hlng duit,baju,tudung...nsb makanan x hlng...Sekarang,aku resah dan gelisah!!!!Kompius pn ada.Nk tuduh,takot t'salah org plak.X baik mnuduh,dah kira mcm fitnah dah 2.Berat dosanya.TAPI.............................................Huhuhuhu :'(

SEMALAM....ALLAH S.W.T bg sdikit ptunjuk.Kebetulan "budak 2" srh kakak umah aku kira "duit tabung" dia sbb dia xda kt umah.Akak 2 pn kira la dpn kami..Tba2,akak 2 t'ambil duit syiling rupee.Bkn satu,tp ad 2-3 syiling 2.Kak 2 siap plak kata,umah nie yg g India (Bangalore),tnie sorang jer.Mna dia dpt syiling 2?????(bdk2 umah yg lain tahu duit tabung aku kna curi ari2)..Aku pn x t'kata apa la..Hnya mampu mnitiskan air mata.Nk amek blik duit 2,takut 2 bkn duit aku..jumlah syiling itu 97 HENGGET (x tmsuk duit kertas) slps kakak 2 kira.Huhuhu...lg la aku sdeyh.Penat aku menabung dr 1st sem taw..

Dan SEKARANG,aku tataw mau bt apa..ABg mie srh tya jer mna dia dpt syiling rupee 2..aku pn kompius nie.Aku xmo larh gaduh2 kn.Kalo nk pndah umah plak?adoiii...x larat nk pndah.Penat sgt pndah umah.N aku dah pn mnyusahkan byk pihak bila pndah umah ari 2.So,psal nk pndah umah 2 aku dah tolak tepi dulu..

So,apa harus aku buat???YA ALLAH,berikalnlah ketenangan kpdku...Smoga aku tabah m'hadapi hari2 m'datang.Harap2 bdk 2 bleh b'ubah suatu hari nantiiii....harap sgt!!!!!!!!

P/s : Perlu x aku tya itu bdk mana dia dpt syiling rupee 2?Patut ke aku n bdak2 umah syak dia adalah "TOYOL" itu???? huhuhu (T_T)

Saturday, December 4, 2010

Mimpi.....




Jam 1 lbh...aku t'bgn dr tdor.T'kejut dgn mimpi aku yg buruk.Mungkin perkara yg t'jd pg td m'buatkan ia b'main2 d'fikiran aku lg.Aku fobia!!!!!!Seyesly.Dlm mimpi aku nie,umah aku kna pecah msuk lg,n dis time lappy aku,phone aku lak yg hilang.Aku x nmpak muka org yg msuk 2,sbb time aku tdor,aku x pkai spek.(boleh plak kn?)Aku nmpak susuk tubuh dia ja.Badan dia gempal n b'baju t-shirt biru gelap.Aku cba m'jerit dan m'lwn tp aku x b'daya.Kemudian,aku t'sedar....Terus aku m'jerit,"YA ALLAH,dan b'lari masuk ke bilik dlm bilik,mcm yg b'laku siang td.Alhamdulillah,lappyku msh d'ats meja dan phone aku jg msh d'situ.(mcm mna ntah,bleh t'tdor kt ruang tamu plak)

Bila aku t'lampau m'mikirkan sesuatu yg t'jd,selalunya,ia t'bawa2 smpai ke mimpi......

Pagi td,slpas subuh,aku trus ke ruang tamu.Konon2nya,mls nk tdor blik after Subuh.ebab mak aku selalu pesan,x elok tdor lps Subuh,rezeki x msuk!!!Aku pn lepak2 arr ats sofa smbl baca novel.Housemate aku 2 org tdor kt dpn b'sama lappy msng2.Smlm sibuk bt kerja,smpai t'tdor2 plak kt dpn.Aku baca novel smbl b'baring (tue salah aku,klo aku x t'lelap,mgkn smua ini x t'jd T_T).Tba2,dunia aku gelap,x sedar apa dah..

Pkol 9 lbh cam2,aku t'bgn sbb bunyi kecoh2.Akak rumah aku m'jerit."Ya ALLAH,knp pintu rumah t'buka nie?"Then,dia cri mna lappy dia n akak sorang agi pn t'bgn.Lappy dia pon hlng gak.Time 2,hnya ALLAH sj larh yg tahu mcm mna jantung aku b'degup kencang.AKu b'lari k blik n check smua barang aku.Smua msh d'tmpat yg sma.ALhamdulillah,ALLAH lindungi smua barang aku.Tp kan, kalo s'pa yg tgk lappy aku pn ,mst x sanggup nk guna.All PINK,keyboard pn PINK.Hahaha...better jgn amek,bt sakit mata jer ;p

Aku sian sgt dgn akak2 umah yg kehilangan lappy 2.DAh lama time2 nie la byk assgnment.Akak yg sorang 2,baru ja blik dr KL.Dia praktikal sem nie.2 la org kata,"Malang Tidak B'bau".Kalo dia taw lappy dia nk hlng,mst x blik dah umah kan.Aku hnya mampu srh mereka b'sbar.Ini adalh ujian ALLAH S.W.T.Cuba renung2 blik apa yg dah kita bt sblm nie.(sejenak b'fikir,aku insaf akn kesalahan diri)

Dan SEKARANG,aku takut nk tdor blik,takut sgt.TAkut bnda yg sma t'jd lagi.Umah aku kna pecah msuk nie,bkn sebab kelalaian kmi.DAh kunci pintu ok!!!!Housemate aku g seminar,dia yg kunci pintu blik.Klo nk kata dia t'tinggal kunci,x mgkn sbb kunci moto dia skali dgn kunci umah.N dia b'mati-matian ckp dia dah kunci pintu.So,siapa yg msuk?Hanya ALLAH S.W.T Maha Mengetahui.Smoga ALLAH lmbutkan hati org yg m'curi itu dan s'siapa yg t'libat.Kembalilah ke pangkal jalan.Ingat senang k nk beli blik?ingat murah?????????(t'tba aku emo plak)

Apapn,aku harap kedua-dua housemate aku b'sabar.La Tahzan!!!!Smoga ALLAH m'lindungi kita smua...:))


P/s : Mood sekarang : X boleh nk tdor blik, ketakutan (bsok dah hlng kot,mau g enjoy2.Tgk Ngangkung xD

Monday, November 29, 2010

Bosannya!!!!!!!!!!

Hmmm....BOSAN!!!!BOSAN!!!!BOSAN!!!!mau m'jerit..argh...t ckp aku gila lak..adeh..
Nk bt apa nie?Tidor sudah,main game sudah,b'fb?mmg tengah b'fb pn.STUDY?hmm...itulah jwpn yg t'baik sbnrnya.Tp skang nie,aku XDA MOOD nk studi...huhuhu T_T

Sebenarnya,aku rasa aku mcm tgh homesick jer.2 xda mood nk study.Rndu gila kt mak aku,abah aku,family aku,kucing2 aku..Padahal,baru 2 minggu jer kt sni.Huhuhu...mau blik!!!!!Tgh pkir,apalah mak aku tgh bt skarang?Mst mkn sedap2 kt umah nie.Huwaaaa......Rndu nk b'cerita dgn mak.Rndu nk m'buli abg2 aku n adik aku(aku mmg p'buli sjk azali agi).Rndu nk d'manjakan oleh mereka semua.HUhuhu...biasalarh,kn smua org dah kata aku nie "ANAK MANJA" .Skang nie,aku soarang ja kt snie..yg lain smua kt KEDAH..mana aci!!!!!!Abg mie pn tgh b'seronok kt kampung..

Hmm.....apa harus aku buat?????

Mood skarang :Bosan,tgh merajuk dgb abg mie,n bencii.Benci sbb bsok!!!(sorry to say larh).Sapa srh aku x dpt kerusi td.X psal2 kna duduk bwh bontot org.Huhhh!!!!

Wednesday, November 24, 2010

Life must goes on.............


Cepatnya masa b'lalu.Dah msuk sem 4 rupanya.Mcm x p'caya ja.Dah mkn tua rupanya aku nie.Huhuhu....subject sem nie..Mak aii!!!!Gerun aku..Pathophysio of nervous system,pathophysio of cardiovascular system,pathophysio of genito-urinary,Pathophysio of respiratory system n Career in Health Science.Smua sbject2 yg akn mnyebabkan aku d'serang hypertension.Doctor yg mngjarnya,alhamdullilah,ok la!!!!Dr.Sami aku da knal.Dah ngajar sem lps.Dr Ngin Cin Khai plak,boleh la.First2 dpt taw dia akn ngajar aku,riso gk la.Doc dr Mynmar,takot plak x phm apa yg dia mngajar.Siap ngadu2 kt mak aku agi.Mak aku kta "Sabar kak,nanti lama2 ok la 2".(kelas x masuk agi dah mrungut2)haishh......Tp,bila da msuk kelas,alhamdullilah la.Aku berjaya memahami apa yg d'sampaikan..bt penat jer riso awal2..Apapn,life must goes on!!!!!!

Result plak,hmm...tataw nk comment apa.Naik sket la dr sem lepas.Alhamdulillah.Aku kna b'syukur.Apapn,sem nie kna usaha lbh lg!!!!Yg bestnya,dpt ja result,kna sound direct dgn mentor aku,Miss Zu."Nie muka2 kuat b'fb nie"!!!!!Adoyaiii,setepek kna kt batang hidung.Aku nk jwb apa,hnya mampu t'sengih je la.Dah bnda btol..Nk plak time 2 Mr Buva ada kt sebelah.senyum je dia pndang result aku.Maka semakin kukuh la bukti2 beliau bahawa pnduduk Malaysia adalah d' antara yg t'tinggi m'gunakan laman web sosial,facebook!!!!!(tambah2 bdk2 BMS)..Insya'allah,aku akn CUBA kurangkn waktu utk b'fb!!!!!Bak kata Dr.Ngin Cin Khai,"face the textbook"!!!!!

Hari nie,aku g kelas naik basikal dah!!!(excited plak aku).Bknnya ap,penat g jalan.Nk panjat tangga agi.Basikal aku nie demam n diarrhea ari 2.Smlm baru msuk hospital,Ntah sapelah sakit hati dgn basikal aku tataw.Yg bab tayar 2 aku dah hot,pas2 ade plak mangkuk hayun mna ntah yg m'mandai ja rendahkan seat aku.Tahu la aku nie rendah sket,xyah ar m'mandai nk adjust.Uncle 2 da btkan,sesuai dgn ketinggian aku dah.Dah 2, siap tinggalkan "gigitan cinta" lg kt seat aku.Panas giler hati nie.Nk jerr aku kasi double turning kick kt s'sapa yg m'mandai sgt 2....(sabar je larh O..O)

Pasal misi aku plak,wajib d'teruskan!!!!!!dah b'tambah org mngatakan aku smkn G***K.X boleh jd nie.Kena truskan!!!!!!CayOOook!!!!!Petang nie,nk g jog lg...;))


P/s :Kalo korang smua perasaan,blog aku nie,aku x byk ltk gambar.Kalo ltk pn,satu pattern ja,mst naik mnyampah kn bila tgk??sbbnya,aku x tahu mcm mna nk ltk..hahaha..s'sapa yg pndai 2,kongsilah ilmu sket ;p



Thursday, November 11, 2010

Tahniah aloNg!!!!!!!! ;)



Semalam...Result UPSR kuar..Tahniah bt anak sedara ku yg sulung,Along...w'pn x dpt straight A,tp alhamdulillah...5A2B...ok larh 2!!!!!!W'pn alg sedih sbb x dpt 7A,tp jgn risau,ini rezeki yg ALLAH bg utk along tahun nie..mna nk tau,PMR nanti along akn dpt straight A..Usaha je kna lbh...Fighting!!!!!

5A2B,B 2 bahasa Cina pemahaman n penulisan..mmg t'baikk arr!!!!Susah k???belajar lah dlu,baru taw!!!!aku dlu pn dpt B jg dua2 sbjct 2..hahaha...nk nshat org konon...cma amgg aku sorang ja yg dpt A bahasa Cina dlm family aku setakat nie..So,angah!!!!apa lg..kalahkan pklang!!!!!...hehehe.....XD

Along,jgn kecewa ok!!!!Rsanya dah cukup kot air mata along yg m'alir smlm..So,jgn pandang belakang dah..Truskan usaha along..Insya'allah,ALLAH s'tiasa b'sama2 kita....Usaha itu kunci kejayaan!!!

Tiba2...aku t'ingat blik msa amek UPSR dlu,kmi smua kna ugut,klo Math x dpt A,anggap j kmi smua x pernah knal ckgu yg mngajar kmi 2,"Mei Ye Lao Shi"..adoiii,nk lalu dpn umah dia pn x boleh tgk umah dia lg..Klo bt lthn Math,salah satu soalan,"ten tiao" la hadiahnya!!!n Alhamdulillah..aku dpt Math A...So,ckgu 2 knal aku lg la..Smpai sekarang..Thanks ckgu!!!!(kalo larh dia taw aku skang plng x suka sbjct yg ada no mcm Math,matilah akuuuuu)huhuhu....

Semalam jg,rmai bekas ank murid2 aku msj,"ckgu,sy dpt 5A, ad yg"ckgu,sy dpt 3A2B"...apapn,tahniah n terima ksh byk2 sbb msh lg ingat ckgu Tnie (ayat t'haru beb)!!!!

P/s : To along n smua bekas ank2 muridku yg bakal m'msuki k alam sek men,slmt b'juang ya!!!!Lg byk cabaran mnanti anda d'sana...hahaha...Doakn ckgu dpt result yg bagus next saturday.....;))



Friday, November 5, 2010

OOoouhh....GEMUK!!!!!!

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

minna minna minna
ikasete kureru
mirai no kikai de kanaete kureru
sekai ryokou ni ikitai na



GEMUK???BER"ISI'???TEMBAM???MONTEL??Ouuhhhh...sgt2 x ska perkataan2 nie d'lontarkan kpdku...tambah2 bila blik kampung..perkataan keramat ini,dah byk kali dah aku dgr sepanjang cuti nie..mak aaiiii...gemuk sgt k aku nie??tgk cermin dulu..Hmm..."iye la kot"(dlm hati msh x puas hati)

First sekali,my big bro...nmpak je batang hidung aku,"A**k,awt G****K nie??"perghh...setepek kna kt batang hidung..adehh..dahla hidung x brapa nk tinggi...uhuhu...cobaan pertama..T.T

Dan.. hari2 seterusnya,sanak saudara,rakan taulan trus mnerus mnyoal"soalan keramat" 2 kt aku ..aiyaaa..s'ingat aku,berat aku maintain je msa kt shah alam..mmg SAH!!!!nie mst kes mkn free kt umah,lihatlah,betapa bahagianya mkn masakan air tangan mak aku,w'pn masakan 2 kadang2 simple jer,pipi aku yg KURUS (kurus k?) boleh jd tembam secara automatiknya...

Dah la 2,ada plak org kata,muka aku bulat mcm DORAEMON,nie yg x puas hati nie!!!!Ad k patut?nasib baik Doraemon 2 comel..klo bulat 2 aku xleh terima,klo comel tue,hehehehe...mmg pn,itu knyataan kn?

Hmm...apapn,aku kena terima la..nk bt mcm mna kn?dah nsb badan,sndri makan sndri tanggung la..ingat nk diet jer skarang,tp bila pkir blik,rugi siotttt!!!!!time2 nie la nk mkn free,mkn sedap2,perabih beras kt umah.T blik shah alam,kmbali k kehidupan normal.So,aku matikan dulu la "SEMANGAT NK DIET" nie bt semntara wktu..lbh kurang 2 minggu je lg,mkn la puas2...TITIK!!!!

Ini adalah misi aku kuruskan badan bila balik Shah Alam nanti :

1.DIET (jimat duit aku)
@Mkn nasi sehari 1kali jer.
@Mkn sayur b'byk2(klo bleh sup sayur or sup ikan)
@Say NO to KFC,McD or Pizza (tp klo ada org nk belanja 2,akn d'pertimbangkan la xD)
@Minum air masak b'byk,so bila dah kenyang dgn air,x lapar dah la..hihihi

2.EXERCISE
@Petang2 bila free,kena rjnkan diri lah k Stadium Shah Alam utk b'jogging (sapa2 nk join,jom!!)
@B'basikal (rutin harianku k kelas,rindu beskal ku!!!!!!)
@G kelas,jgn naik lift!!! (errr...tgk dulu,nie susah sket)

3.LAIN2
@Speechless (any idea?sila sarankan)..........


Sekian,cukup setakat ini..Mau g tlg mangsa2 banjir plak.Boleh setakat tlg doakan smua selamat je la..Kalo tlg tgk 2,kejam sgt namanya..Harap2,umahku,kampungku selamat..Hujan,silalah b'henti..Err...t'tba t'kuar tjuk plak psal banjir.Kembali k topik asal,harap2,misi aku b'jaya nanti.


P/s : S'sapa yg nk join,boleh gtaw aku,kita diet sama2,n kita tgk,sapa kmbali k normal dulu..Ngeee~






Saturday, October 23, 2010

...albi nadak = seruan hatiku...


Albi Nadak by Fares

(ni tajuk lagu yang sedang berkumandang dalam blog ni,hehehe...)


dan atas permintaan,ni terjemahannya...bersiap sedia untuk muntah(bagi yang allergik dengan patah2 kata jiwang),bersiap sedia untuk meremang(bagi yang alah dengan ayat-ayat cinta)....


Translated into Bahasa Melayu

Hanya padamu...
Diri ini hanya milikmu
Datanglah dekat
Air mataku mengalir
Mengharapkan mu

Hanya padamu...
Dan jiwaku padamu
Wahai kasihku usia kita,usiaku
Seluruh hidupku untukmu

Cintamu adalah hayatku
Dirimu buat kita bercinta sebenar2 cinta
Hatiku disini, keindahanmu millikku
Jadi bersatu

Hatiku memanggil
Harapkan engkau sentiasa kekal
Hanya dirimu
Selepas bertahun lihatlah sayang
Kita berjumpa di sini dan bersama
Airmataku mengalir keranamu
Engkaulah kekasih, hidupku hanya untukmu
Seluruh hidupku, usiaku..
Kerna matamu, aku serahkan segalanya

Apa yang daku harapkan
Indahnya kau disisi bersamaku selamanya
Katakanlah kepadaku..
Diri ini..sekian lama mengharapkan
Hati ini, perasaan ini
Bersama hati dan perasaanmu



[setelah dibuat kajian(keja terlalu banyak,tu yg duk buat kajian tentang lagu,hehehe),lagu ni ditujukan untuk suami atau isteri...maaf,untuk pakwe dan makwe,tak dibenarkan...sebab?sebab lagu ni terlalu jiwang,mendayu-dayu,merayu-rayu...naik seram jugak,meremang bulu roma masa pertama kali baca terjemahannya,hahaha...tapi bestttttttttt........]

Monday, October 18, 2010

...mood padang pasir...


[Jangan terpedaya dengan gambar,gambar ni berkaitan dengan kalam ajaib di bawah sekali...]

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang...
Bertukar lagu di pagi yang indah...
Alhamdulillah masih diberi nikmat Islam dan Iman...
Jom layan lagu arab ni...tajuknyaaaa???rahsiaaaaa...
Dengar dengar dulu,kalau best,contact la saya untuk membuat tempahan...hahahaha...
Mengarut pagi-pagi...

"Leek, ana milk leek
ta'ala arrab dommeni, makhtag
eleek, o rokhi feek
ya hob 'omr ana 'omri kollo hakhyesho leek

hawak howa el khaya,
wenta elly ana, ba'ashek hawa
kan albi monaah
agmal malak, yekoon ma'ah

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah ba'd esneen shok wa khaneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah ba'd esneen shok wa haneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashana 'ineek
wa 'omri fadak

Eh, akhtag le eh
law konti ganby ma'aya daiman kolly eh
ya dana min zaman
makhtag le alb yehess beya o ahess beek

hawak howa el haya,
wenta elly ana, ba'ashek hawa
kan albi mona
agmal malak, yekoon ma'a

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah bad esneen shok wa haneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

yah albi nadak wetmanak teb enta wayaya
yah ba'd esneen, ba'd elsneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak..."

Kalam ajaib untuk hari ni:
"...wahai insan yang mabuk cinta, siasatlah benang yang menyulam kasihmu. Apakah ia sebuah takwa, atau cinta buta yang tidak berpijak di bumi yang nyata?"[daripada buku Bercinta Sampai Syurga]
nak cerita selanjutnya yang ada dalam buku tu,MPH dan Popular setia menanti....wink...

Saturday, October 16, 2010

...kebijaksanaan Imam Ghazali...


Bismillah hirrahman nirrahim...


Enam Persoalan
Dari Imam Ghazali:1. Apakah yang paling dekat dengan diri kita di dunia ini ?

Murid 1 =" Orang tua "


Murid 2 =" Guru "

Murid 3 =" Teman "

Murid 4 =" Kaum kerabat "

Imam Ghazali = " Semua jawapan itu benar. Tetapi yang
paling dekat dengan kita ialah MATI. Sebab itu janji Allah bahawa setiap yang bernyawa pasti akan mati..."



2. Apa yang paling jauh dari kita di dunia ini ?

Murid 1 = " Negeri Cina "

Murid 2 = " Bulan "


Murid 3 = " Matahari "

Murid 4 =" Bintang-bintang "

Iman Ghazali = " Semua jawaban itu benar. Tetapi yang paling benar adalah MASA LALU..."



3. Apa yang paling besar di dunia ini ?


Murid 1 =" Gunung "


Murid 2 =" Matahari "


Murid 3 =" Bumi "

Imam Ghazali = " Semua jawaban itu benar, tapi yang besar sekali adalah HAWA
NAFSU (Surah Al A'raf: 179). Maka kita harus hati-hati dengan nafsu kita, jangan sampai nafsu kita membawa ke neraka."



‎4. Apa yang paling berat di dunia ?

Murid 1 =" Baja "

Murid 2 =" Besi "

Murid 3 =" Gajah "

Imam Ghazali = " Semua itu benar, tapi yang paling berat adalah MEMEGANG AMANAH ..."


(Surah Al-Ahzab : 72 )

"Tumbuh-tumbuhan, binatang, gunung, dan malaikat semua tidak mampu ketika Allah SWT
meminta mereka menjadi khalifah (pemimpin) di dunia ini. Tetapi manusia dengan sombongnya berebut-rebut menyanggupi permintaan Allah SWT sehingga banyak manusia masuk ke neraka kerana gagal memegang amanah."




5. Apa yang paling ringan di dunia ini ?

Murid 1 =" Kapas"

Murid 2 =" Angin "

Murid 3 =" Debu "

Murid 4 =" Daun-daun"

Imam Ghazali = " Semua jawaban kamu itu benar, tapi yang paling ringan sekali didunia ini adalah MENINGGALKAN SOLAT. Gara-gara pekerjaan kita atau urusan dunia, kita tinggalkan solat..."




6.Apa yang paling tajam sekali di dunia ini ?

Murid- Murid dengan serentak menjawab = " Pedang "

Imam Ghazali = " Itu benar, tapi yang
paling tajam sekali didunia ini adalah LIDAH MANUSIA. Kerana melalui lidah, manusia dengan mudahnya menyakiti hati dan melukai perasaan kedua ibubapa dan saudaranya sendiri”.




Sunday, October 10, 2010

"Hentikan gangguan seksual terhadap lelaki"






Haa..

Apela kan Tini ni tetiba cakap pasal seksual2..
Ingat orang perempuan je ke yang terancam dengan gangguan yang dikatakan ni..
Hakikatnya akhir zaman sekarang, kaum lelaki lebih kerap dan terdedah dengan gangguan seksual dari para wanita..
Ya ke??
Ya la..(sendiri jawab)..hahaa
actually terbaca di fb status seseorang tentang ni...
"Hentikan gangguan seksual terhadap lelaki"
1st time jugak la dengar phrase mcm ni..bila fikir semula,betulla..::thumbs up::

waah33..
xsyak lg..ramai lelaki di luar sana yg selalu jd mangsa serangan seksual wanita2 yg xbertanggungjawab dan xamanah dgn diri sendiri...[kita tunggu komen2 dari para lelaki,apa kata mereka...]
satu anologi mudah..
Wayar elektrik yg selalu kita guna di rumah..
Bayangkan jika wayar tersebut dibuang balutan penebatnya..
Mestila orang yg pegang tu akan kena kejutan elektrik kn..
haaa itu baru wayar elektrik..
Inikan pula yg bergelar gadis, wanita, muslimah dan seumpama dgnnye..
bukan setakat pegang..
tengok pun boleh mengakibatkan 'kejutan elektrik' pada kaum Adam..
dari situ la menularnya ransangan2 ringan hinggalah sampai suatu tahap si dia (lelaki2 yg lemah imannya tadi) akan ter'active10'..
see..
sebab tu la xhairan bilamana di koran2 ada sahaja berita kanak2 perempuan menjadi mangsa rogol dan diperlakukan seperti binatang..
xlupa juga kes2 wanita2 yg menutup aurat dengan lengkap yg turut menjadi mangsa..
dan bilamana penjenayah2 yg merogol membabi dan membuta ni ditangkap,,
xde nye pulak pihak berkuasa akan bertanyakan
"siapa yang meransang nafsu awak?"
sebab di sini hanya pengadilan manusia di dunia..
tapi ingat!!
ALLAH tu adalah seadil-adil penghukum..
di sana nanti xkan ada siapa pun yg akan terlepas dari persaksianNYA..
tu dari sudut aqliah..


Jom kita tengok pula apa yg sedia ada dari aspek naqli..
Secara fitrahnya, memang ALLAH s.w.t jadikan wanita sebagai tarikan utama pada kaum lelaki..
Kerana wanita punya ciri semulajadi sebagai penggoda..
wanita juga ada banyak helah yg bisa membuat mereka2 itu menderita batinnya..
sungguhpun wanita ada sekeping hati yg melahirkan sejuta rasa di minda..
namun setiap inci raut wajah dan tubuh wanita itu sendiri adalah senjata!!
Jika tidak..masakan dikatakan dalam ayat ketiga Surah an-Nuur..
"perempuan2 yg berzina dan laki2 yg berzina, maka deralah tiap2 seorang dari kedua-duanya 100 kali dera..."
ayat tentang zina dimulai dengan 'penzina2 perempuan'..
Tini bukan nak mentafsir ayat Quran sbb Tini sendiri terlalu naif untuk tu..
sekadar perkongsian hikmah mengenai ayat ni yg jelas..
Akhir kalam..meh kite sama2 renungkan mafhum ayat 59 Surah al-Ahzab;
Hai Nabi katakanlah kepada isteri2mu, anak2 perempuanmu dan isteri2 orang mu'min: "hendaklah mereka melabuhkan jilbabnya ke seluruh tubuh mereka". Yg demikian itu supaya mereka lebih mudah untuk dikenal, kerana itu mereka tidak diganggu. Dan ALLAH adalah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.
Buat muhasabah dalam mood exam ni,mengingatkan diriku dan juga sahabat2 yang disayangi...

Sunday, October 3, 2010


subhanallah,ya Allah...hari ni final exam bermula...terasa semua,nak demam,nak pengsan,nak lari...hehehe...kalau boleh,dah lama lari...tapi hidupkan,xlepas dari ujian dan exam...

kepada semua kawan2 dan sahabat2 yang akan mengambil paper hari ni,"gud luck!!!".....

dan bila berdebar ni,tiada yang lain melainkan meminta maaf sesama manusia,the person dat close to me,the person dat make my life so beautiful,da person dat helping me,da person dat make my life so simple,hehehe...minta dihalalkan makan minum....minta dimaafkan andai ada menyakiti hati tanpa sedar...andai ada terhutang,nanti minta la,tapi pesanan,under RM10 ja...hahaha...(parah lepas ni kalau berderet datang meminta)....ikhlas ye,jangan tipu-tipu,hehehe...

dan terima kasih semua!!!!!!! semoga dipermudahkan menjawab exam nanti...'ala kulli hal bittaufiq wannajah...(moga setiap perkara diberi hidayah dan kejayaan)

Bismillahhirrahmanirrahim...

"ya ALLAH ... sekiranya kegagalanku membawa fitnah pada islam dan perjuangnnya,maka KAU cemerlangkanlah aku dalam setiap perkara, tetapi sekiranya kejayaan membuatku jauh dari islam dan perjuangannya, maka KAU berhak menentukan selayaknya untukku.. kerana aku imani tiada apa yang KAU takdirkan sia-sia melainkan ada hikmah yang belum tersingkap nilainya.. amiin.."

Monday, September 27, 2010

Single Is Best...



Cinta?T'lalu besar mknanya cinta...Cinta kpd ALLAH S.W.T,cinta kpd Rasul,cinta kpd ibu bapa,cinta kpd kaum keluarga,cinta kpd suami/isteri/kekesih,cinta kpd guru2,cinta kpd kawan2 dan cinta s'sama makhluk tuhan..

Zaman sekarang,dunia sekarang,muda-mudi b'cintan cintun..Ini sudah sprti m'jd tradisi kpd remaja zaman sekarang.Jgn la ckp pasal rmaja,budak sekolah pn pndai b'cinta...( pengalaman ketika mengajar di Sek Keb Ampang Campuran)..Budah Tahun 1 pn dah pndai b'ckp soal hati dan perasaan..FuYyyOOOoo!!!!!!!!Pernah s'org pelajar Tahun 1 b'tya padaku...(selalunya,ni soalan first yg budak2 tya slps aku perkenalakn diriku)

pelajar : Cikgu,cikgu dah ad boipren k?

aku : aku t'senyum smbl m'jwb..amboii awak,pandai yaa...boipren?xda larhh...awak dah ad k gurlpren k?

pelajar :dia t'tunduk dan t'sipu2 malu...(serentak satu kelas m'jawab : dia ske ****** cikgu.)

aku :aku hnya mampu t'senyum (dlm hati :amboiii bdk2 zaman skarang,aku sndri pn xda bf)hahaha...

ni baru pelajar Tahun 1,kalo g smpai Tahun 6..mmg mcm2 crita larh..ni la dnamakan Cinta MOnyet (cinta zaman sekolah rendah)..aku dulu,pernah k mcm2 bdk2 nie.?suka2 tu adalah...suka bdk cina plak 2..hahaha..(dah blajar kt sek cina,mmg arr)

Ada org kata..Cinta m'merlukan pngorbanan.Cinta bkn m'minta tetpi m'beri.Dan cinta akn hadir tnpa kita pinta dan pergi tanpa kita relakan...(2 ug xmo 2!!!!hukhukhuk T.T)

B'cintalah sepuluh tahun sekalipn,kalo xda jodoh,x b'sama jg kn?Jodoh nie ada 3 jenis...(Opsss,ku pnjam ayat filem syurga cinta sbntar)hihihihi....

1.Jodoh dr syaitan (kamu b'2 b'kenalan,b'pegangan tangan,terus b'buat maksiat,mengandung dan kemudian kamu b'2 b'kahwin)
2.Jodoh dr jin (Kamu b'2 b'kenalan,tetapi hnya salah s'orng yg benar2 suka,yg suka akn mnyihirkan s'sorang lagi supaya mnyukainya,kemudian kamu mngahwininya,)
3.Jodoh dr ALLAH S.W.T ( Kamu b'2 b'kenalan,terus menusuk kalbu,yg lelaki akn terus m'minng yg perempuan,pinangan d'terima,dan kamu b'2 pn b'kahwin)

Hmm.......moga d'jauhkn dariku jodoh yg pertama dan jodoh yg k2 YA ALLAH....Jodoh dr ALLAH S.W.T adalah yg T"BAEEKKKK!!!!!!!So,kwn2.....yg mana msh single mingle w'pn dah b'umur 20an dan k'atas...Jgn riso larhh....tunggu jodoh dr ALLAH..insy'allah b'kekalan hingga k'akhir hayat..

Dan sekarang,saat ini.....ingin ku katakan ,andai hati ini pernah t'sasar,t'suka kpd s'org...ia adalah pemberian dr ALLAH S.W.T...harus ku syukuri....(t'keluar topik k?eh?)

Walau apa pn erti CINTA kpd anda,jgnlah anda kecewa kerana CINTA..Apapn,SINGLE is best!!!!Nk rasa best?cuba arr jd SINGLE...kn?

p/s :Kenapa klo kita suka s'orang,orng lain suka jg ye...(aku m'iyakan kata2 kwn ku..hihihihi)

nak nyanyi sket lagu cinta 5 perkara,hehehe....
kalo sesapa yg tau lagu ni,jom nyanyi sama2....
"cinta...kepada Allah...
cinta rasul...
cinta ibu bapa...
cinta...kepada umat...
cinta kepada ke........"
ke apa ntah,dah lupa...tapi inilah cinta yang sebenar2 cinta...dan pemilik cintaku setelah Allah dan rasul,tentulah bakal suamiku....hakhakhak...out of topic again...



Sunday, September 26, 2010

Two Is Better Than One......

WOooooWWw!!!!Dah setahun lbh rupanya!!!!Congrates utk dri sndri larhhh.....for what?Biarlah rahsia....hnya org2 t'tntu jer yg tahu...hihihihi...

Mlm nie mlm b'jiwang-jiwangan....jeng3x!!!!!!!!!!!




Nikmatilah Percintaan itu dgn caranya yg terindah

~PERKAHWINAN~




Satu ketika kau bertanya..

.......................
sudikah kau menjadi Makmum
disetiap solatku..
agar solatku lebih bermakna
dan terjaga hendaknya..

........................
sudikah kau menjadi Penjaga
diri dan maruahku
agar hidupku lebih tenang dan bahagia

.........................
sudikah kau menjadi Pendidik
hati dan jiwaku
agar rohaniku terisi hikmahNya
dan akhlakku terjaga hendaknya

..........................
sudikah kau menjadi Pemerhati
setiap gerak dan langkahku
agar aku tahu mana salah dan buruk lakuku

............................
sudikah kau menjadi Peneman
di kala suka dan duka ku
agar satu hari, jika ujian itu dtg
air mataku ada yg menghapuskan..

............................
sudikah kau menjadi Pembela
diriku dan agamaku
agar aku terus berada di atas jln yg benar

.............................
sudikah kau menjadi Penggerak
semangatku..
agar bila aku kelesuan
kau mampu memberi bantuan
walau hanya sekadar senyuman :)

.............................
Sudikah kau menjadi Sahabat
buat diriku..mendengar luahan hatiku
agar aku boleh berbicara apa sj dgn mu
tnpa rasa ragu..

...............................
Sudikah kau menjadi Penghibur
tika ku kesunyian
agar aku boleh ketawa riang

Satu ketika aku menjawab...

"Ya, Aku sudi..
Kerana kau pilihanku kerana ILLAHI
dan Kau juga memilihku kerana petunjuk RABBI"


Tetapi,
aku kembalikan soalan ini kepadamu..

................................
sudikah kau terus menjadi IMAM di setiap SOLATKU?

jika aku sudah tidak seperti dulu?

.................................
Sudikah kau pula menjadi
Imam, Penjaga, Pendidik
Pemerhati, Peneman, Pembela
Penggerak, Sahabat dan Penghiburku

Jika suatu ketika nanti
aku sudah tidak mampu lagi menjadi
Makmum di setiap solatmu..

Jika aku sudah tidak mampu lagi
menjagamu,
menemanimu
memerhatikanmu,
mendidikmu
membelamu,
menggerakkanmu
menjadi sahabatmu dan
menghiburkanmu

Sudikah kamu wahai .....................?

Aku percaya..kau masih sudi..

"Kerana Aku pilihanmu kerana ILLAHI
dan Aku juga telah memilihmu kerana petunjuk RABBI"

Nikmatilah Percintaan itu dgn caranya yg terindah
~PERKAHWINAN~

Thursday, September 23, 2010

...doa penawar hati...


Doa kebaikan untuk ibu bapa.

“Ya Allah,ampunkan dosaku dan dosa kedua ibu bapaku. Kasihani mereka seperti mereka mengasihaniku semasa aku kecil.”

Doa memohon supaya dijauhkan syirik dan akhlak buruk.

“Ya Allah, ya Tuhan kami, kami berlindung kepadaMu daripada syak, ragu-ragu dan syirik kepadaMu. Kami berlindung kepadaMu daripada sifat kufur dan iman yang pura-pura. Kami juga memohon perlindunganMu daripada akhlak-akhlak yang jahat, pandangan yang buruk dan kesudahan yang buruk pada harta kami, keluarga kami dan anak-anak kami.”

Doa memohon rasa tertarik pada al-Quran serta mengubati dukacita dan penyakit hati.

“Ya Allah, Tuhan yang mencipta langit dan bumi, wahai Tuhan yang mempunyai kebesaran, kemuliaan dan kekuatan yang tidak tertanding. Aku memohon kepadaMu wahai Tuhan yang maha pengasih, dengan kebesaranMu dan cahaya daripadaMu, engkau tetapkanlah hatiku dengan mengingati kitabMu sebagaimana engkau ajarkan kepadaku sehingga aku dapat membacanya dan mengikut cara yang Kau reda padaku.”

Doa memohon supaya bertambah ilmu dan kefahaman.

“Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku. Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkan urusanku. Ya Allah keluarkanlah kami daripada kegelapan dan keraguan. Muliakanlah kami dengan cahaya kefahaman, bukakan makrifat ilmu bagi kami, berikan cahaya pada hati kami sebagaimana Engkau beri cahaya kepada matahari dan bulan. Mudahkan bagi kami memasuki pintu-pintu kurniaMu, wahai yang maha penyayang.”

Doa memohon kebaikan dalam semua urusan.

“Ya Allah kurniakan kami rahmat daripadaMu dan berikan kemudahan serta petunjuk kepada kami demi keselamatan agama kami.”

Doa memohon supaya dimudahkan segala urusan.

“Ya Allah, tiada yang mudah melainkan Engkau jadikan ia mudah dan tiada kedukaan melainkan Engkau hilangkan ia.”

Amalan pembuka rezeki.

Membaca surah al-waqiah.

Doa memohon supaya dicukupkan rezeki.

“Ya Allah, cukupkan aku dengan rezeki yang halal dan kayakan aku dengan limpah kurniaMu daripada aku meminta kepada selain daripadaMu.”

Doa mengelak daripada perkara yang memudaratkan.

“Dengan nama Allah, tiada sesuatu pun yang boleh member mudarat kepadaku di bumi dan juga di langit dengan berkat namaMu, dan Allah maha mendengar lagi maha mengetahui.”

Doa memohon supaya dijauhkan daripada bala bencana.

“Ya Allah, wahai Tuhan kami, kami berlindung kepadaMu daripada segala bala bencana, daripada kecelakaan yang berpanjangan dan kesudahan yang buruk. Kami memohon perlindunganMu daripada menghidap sebarang penyakit dan harapan yang menghampakan.”

Doa menjauhi bala.

“wahai Tuhan yang menjauhkan bala, wahai Allah yang menjauhkan bala, wahai Pengasih jauhkan segala bala daripada kami di dunia dan akhirat. Jauhkan bencana yang datang daripada musuh-musuh di kalangan manusia dan jin, dan daripada syaitan dan iblis dan apa-apa yang turun dari langit dan yang keluar dari bumi. Dengan rahmat Engkau, wahai maha pemurah lagi maha penyayang.”

Amalan melembutkan hati:

i. Baca surah al-Fatihah
ii. Baca surah al-Hasyr, ayat 21-24
iii. Doa melembutkan hati
iv. Solat sunat hajat


Doa melembutkan hati.

“Ya Allah, lembutkan hatiku sebagaimana Kau lembutkan besi untuk Nabi Daud.”



[doa daripada buku "di bawah payung Aishah: Tip-tip poligami"...]
dah nak kena hantar buku ni ke library, due date dah nak dekat,huhuhu...rumate cakap,"amboi,nak berpoligami ke"...hehehe....xla,baca untuk tambah ilmu...tapi kalau tu ketentuanNya di kemudian hari,kemudian hari la buat keputusan....not this time...kuikuikui........tapi baca buku ni,we must think +ve...syariat yang diturunkan Allah,ada perkara yang kita tak nampak,tapi Allah nampak...there have a reason why...


Friday, September 3, 2010

Happy (>_________________<)

Hari nie aku happy!!!!!Happy sbb jmpa s'seorang yg dah lama aku x jmpa...Hmpir sebulan..dan akhirnya,b'temu jua w'pn sekejap..Ini sudah memadai buatku..hahaha...mcm siottt ja,,,bkn angau ok?Ada laa......Jgn pkir lain plak..Biarlah rahsia..=)

Malam.Sudah malam laaa!!!!!HUjan plak 2.Bez utk ZZzzzZZZZZzz!!!!!!Slide presentation x bt siap agi.Bsok dah nk kna present.Gila btol!!!!Haishh...Nk kena g sambung bt nie.Tp kan,rasa mcm malas ja nk bt.Tgk cerita korea lg bgus kn?Dugaan2....

K ar,nk g smbng bt nie..OOoohhh.....Avian Influenza!!!!!!jgn smpai aku yg t'kena Avian Influenza sudehhh sbb bt slide presentation nie.Harap bsok dpt present dgn jayanya dan dpt m'jwb soalan2 bernas lg mantap dr dokter kesayanganku,DR.Redhwan (motif tulis :bodek,2 pn klo doc t'baca la..)Hahahaha XD

P/s :Kwn2,jgn bt kerja last minute taw..nanti jd mcm aku.Bt awal2,t da la time utk b'foya2 dulu.Gudluck utk smua kwn2 yg akn present bsok..All da best!!!!

Tuesday, August 31, 2010

Andai Itu Takdirnya.....


Andai itu takdirnya.....ianya pasti akan b'laku.So,aku kna redha dan bukannya pasrah????

Apa motif aku tulis mcm nie?hmm.....entahlah...

Sekadar ayat untuk mngubat hati yg b'duka lara nie haaaa.........

Hahahaha...b'dukakah aku?Aku msh mampu t'senyum,b'gelak tawa,b'suka ria OK...

Ini tinie ok!!!!!!no hal larhhh..xda masalah dlm dunia nie yg x dpt d'setelkan...

Dah lama x update blog.hmpr t'lupa seketika kewujudan blog nie...

Walau apa yg t'jadi,hidup mst d'teruskan,perjalanan msh jauh lagi..hujan badai,ribut taufan harus aku redahi.

SEMOGA AKU MASIH MAMPU TERSENYUM WALAU APA PN YG TERJADI.....

SENYUM ITU KAN SEDEKAH =)